långpromenad

Idag var hela familjen på promenad med min vän L och hennes fina familj. Promenaden blev lite för lång i barnens tycke men med lite mineralvatten, bananer och bullar gick det bra ändå.
Flickorna plockade stenar och det fick mig att minnas hur jag gjorde det samma som liten tjej. (Tack för att du lät mig minnas det söta Re. :) Sedan flyttade både Re. och C och även L på en massa sniglar som låg på vägen. Det var så roligt att se.  En snigel hamnade på "rygg" och då vände L på den för att hon blev bekymrad över att snigeln kanske inte skulle kunna vända sig tillbaka igen. Så omtänksamt :)
....och så hittade vi världens största maskros som finns att skåda på www.lussekatterna.blogg.se/ (en av mina favoritbloggar)
Hemma igen var vi på gott humör. Det var en trevlig dag. Man blir på så gott humör när man träffar människor man tycker om och får röra på sig.
Nu är jag sådär trött som man bara kan vara efter en lång promenad.

Har ätit en MASSA ostskivor idag som jag värmt i micron. Dom blir jättegoda när man låter dom bubbla i micron. Dom blir så krispiga!!!!! Har nog blivit lite  beroende av dom, kanske inte så bra egentligen... men men... :) Ska nog göra två till innan jag går och lägger mig.. haha :)

På söndag kanske jag ska ha date med mamma i stan. Helt ensam, bara jag och mamma. Inte maken, inte barnen. Första gången jag är ute utan barnen och maken. Vi kanske ska till stockholm och gå till museet på kungliga slottet. Har aldrig varit där. En gammal vän som jobbar där sa att han kunde fixa biljetter åt oss. Så snällt. Fast det lutar åt att ett av barnen följer med ändå. Undrar vem det blir Michael och vattkopporna eller Anastasia?

Brysselkålsmos

Glömde att säga. Min kära vän L tipsade mig om att prova att mosa brysselkål som substitut för potatismos. Jag provade det för några dagar sedan. Blandade i lite grädde, smör och muskotnöt. Det var jättegott. Tack för tipset :) Det var gott med en köttbit, lite ajvar och creme fraiche vid sidan om :) Orkar inte lägga upp bild.

Fler vattkoppor

Nu har även Michael fått vattkoppor, verkar som om de flesta satte sig i ansiktet på honom. Två kvällar i streck ville han inte somna förrän runt 12 när jag stupade i säng. Min lilla stackare.

lady gaga

Ehm... jag vet inte hur jag ska säga det här.

- LADY GAGA fy vad du är jobbig, kan du inte bli ett sånt där "one hit wonder" som alla glömt bort efter sommaren?! Snälla! Jag skulle t.om köpa en av dina skivor om du lovade mig att försvinna efter sommaren!

Lchf Chips


Testade att göra något som liknar chips resultatet blev väldigt salt... nästa gång tar jag en mildare ost, och kanske bara hälften av dipmixen. OM jag gör gör chipsen igen... Dipmixen innehåller kolhydrater men det är så liten mängd pulver och det höjde inte mitt blodsocker nämnvärt. I och för sig så orkade jag inte äta särskilt många bitar heller :)

Lchf chips low carb chips

400 g riven ost
en påse dipmix (i mitt fall dill och gräslök)

blanda ingredienserna, häll små tunna "högar" av osblandningen med en tesked låt smälta i ugnen på 200 grader, när chipsen börjar se klara ut, stäng av spisen men låt dom torka inne i spisen ett tag till. Då blir dom krispiga.




LCHF Cocostoppar

Jag gjorde cocostoppar häromdagen. Dom blev nog rätt lyckade. Hade min kära kompis L och hennes fina fina fiiiina son V på besök och hon gillade dom (det sa hon i alla fall).
Här är receptet för den som vill ha

lchf cocostoppar

200 g cocos (en påse)
ca 2 deciliter hermesetas
100 g smör
2 ägg
valfri kryddning som t.ex kanel, kardemumma, ingefära, vanilj fast jag brukar inte ta någon

smält smöret, blanda ihop allting till en massa som du sedan klickar in i småbrödsformar. In i ugnen på 200 grader, ca en kvart.

Segare än klibbig kola

Usch och tvi på mig. Jag har  varit sååååå seg, har inte orkat skriva någonting alls på bloggen.

Michael gick från att somna i sin säng med lite smågnäll till att absolut inte vilja somna i sin säng och protestera och gråta och hulka och hosta och bli blå i ansiktet och börja krypa runt i sängen och tjuta ännu högre tills trötta mamma C-son inte orkade mer. Så några kvällar i streck nu så har Michael inte velat somna på kvällen för han tycker att spjälsängen är ärkefiende nr 1. Ärkefiende nr 2 är nappen. Så det blir amma till sömns några veckor till tror jag, även fast det känns überjobbigt. Vad gör man inte för sina små kultingar.
Tänk att dottern får mindre nervsammanbrott när hon inte kan hitta sin napp medan sonen skyr nappen som om den vore pesten... Bill och Bull :)


Jag höll ju nästan på att glömma, vi köpte en brio sitty vagn åt Anastasia, hon blev överförtjust. Vi också. ÅÅÅÅH så vacker den är :) "nang, nang" skrek Anasasia. "ja, så j-kla mega snygg" tänkte vi i huvudet. Fast egentligen är den nog inte så mega snygg.. det är bara vi som tycker det för vi är höga på känslan av att ha köpt något som kostar mycket. Då måste man ju vara nöjd. Ungefär som när man köpt lax eller svart kaviar. Fast kaviar lämnar en skum smak i munnen. Det gör inte våran vagn.
brio sitty
Den är så fin att man vill strö lite parmesanost på den och äta upp den!




RSS 2.0