ö

Jag är tröttare sedan jag började jobba, känns som om jag gör allt halvbra. Speciellt hemma. Hinner bara träffa barnen nån timme på kvällen innan dom ska lägga sig. Det känns riktigt kasst. Fast det är så roligt att arbeta ändå.
Igår läste jag saga för Anastasia innan hon skulle sova, det var mysigt och hon satt så fint med mig och pekade och pratade och kunde en massa. Jag blir så stolt och förundrad över hur snabbtänkt hon är och hur mycket hon observerar. Hon kan så många ord och uttryck och vet hur saker ska vara. Min duktiga lilla tjej.
Michael blir så ledsen om kvällarna när han ska gå och lägga sig och bara har fått kramas en kort stund med mig. Men det går ju inte att lägga honom senare på kvällen för han är så ofantligt trött runt 6-7. Det skär i hjärtat att höra honom gråta. Önskar att det fanns en bättre balans i mitt liv.
Så länge jag kan minnas ville jag vara en mamma. Det var viktigt för mig att ha en familj. Trots att det är tabu som tjej nuförtiden att säga att det känns viktigare för mig med familj och glada barn än en karriär, så var det alltid så jag kände.
Men barnen växer upp fortare än man anar och då behöver man någonting mer. Vare sig man har en karriär eller inte så är man alltid mamma. Men det kommer en tid då barnen frigör sig från dig och då behövs du inte på samma sätt som förut och allting blir plötsligt otroligt ensamt om du bara är hemmafru.

Jag är glad att jag trivs på mitt jobb men jag önskar att jag fick lika mycket tid med mina barn som jag har på jobbet. Jag tror dock det blir bättre med tiden. Det tar nog ett tag att ställa om sig lite.

14/8

Finn ett fel





finn nu ytterligare ett fel




försök nu att gissa vem den skyldige är

mest "spontana" intervjun någonsin

(källa) http://www.metro.se/se/article/2007/09/20/20/1257-45/index.xml


Så här glad var Per Morberg inte när Metros Peter Lindholm träffade honom.


"Jag är så jävla fed up med intervjuer"

Känns det inte lite märkligt att plötsligt bli folkkär som tv-kock?

– Ja, haha. Livet är märkligt, eller hur?

Men hur känns det?
– Jag skiter i det totalt, jag skiter i det. Jag skiter i alltihop!

Det tror jag inte att du gör.
– Jag hatar att göra intervjuer! Jag har gjort det i 25 år. Jag är fed up, jag är så fed up på att tala om vad fan jag gör för någonting och vad folk tycker om det. Samma jävla skit varenda gång. Kan vi inte snacka om någonting annat?

Vad vill du snacka om då?
– Ingenting egentligen. Inte ett skit! Jag vill bara sitta tyst hela tiden.

Du har inget att säga om det som händer innan och bakom, tankar och idéer, det som inte visas i tv?
– Jag tycker inte att det är intressant att berätta om det.

Varför inte? Du använder till exempel rätt okonventionella redskap. Skär lamm med sticksåg och skalar potatis med högtryckstvätt?
– Det har jag gjort i 15 år. Och det ser man ju där, vad fan ska vi sitta och prata om det för? Titta på det, säger jag. Folk kommer fram på gatan och säger: "Fan, vad jag gillar ditt program". Åtta personer på vägen hit stoppade mig och sa det. Då blir jag glad och säger tack. Det räcker! Jag har hatat den här jävla intervjusituationen ända sedan innan jag kom in på scenskolan. I 30 år!

Du vill inte ens ge ditt program extra uppmärksamhet nu när det sänds i mer undanskymda TV4 Plus?

– Jag skiter i det också. De får sända det var fan de vill! Det skiter väl jag i! Det får gå precis vad fan de vill! Måste jag ha några åsikter om det också? Vad är det du vill veta, vad är det jag ska berätta? Jag har ingen lust att lämna ut mig. Jag har ingen lust att tala om varför jag tycker det är jobbigt att bli intervjuad ... Hur ska du göra reportage om det här då? Skriva att jag är en gris bara? Gör det!

Eftersom du inte är intresserad av att prata så föreslår jag att vi avslutar lunchen under tystnad.
– Ja, har du inga frågor så kan vi avsluta den här intervjun.

Du vill ju inte svara på några.
– Jag svarar ju på frågorna hela tiden. Men du ställer ju inga.

Du, vi avslutar det här nu.
– Okej, det är inga problem för mig. Tack då.

Peter Lindholm


12/8

Jag skulle egentligen ha gjort en ny kaka idag. Men tyvärr glömde jag att nämna till min man att hermesetas var slut. Så det får bli en annan dag. Skitkul att jobba idag.

11/8

Ena "färdigmiddagen" avklarad.
Längtar redan till imorgon kväll då jag kan äta nästa. Fan, jag är så bra på att laga mat. Inte för att skryta. Fast Per Morberg är nog liiiiite bättre...
Så trött i benen efter att ha jobbat hela dagen och Michael har inte velat somna än. Så nu tror jag lägga mig tidigare så att jag orkar upp i ottan imorgon och hålla tummarna och hoppas att Michael också somnar.

10/8

Idag jobbade jag inte så jag lagade en massa mat och gjorde min LCHF kaka så att jag ska ha kvällsmat resten av veckan och slipper laga mat när jag kommer hem...  Kakan blev SKITSNYGG KOLLA!!!

Egentligen blev det två kakor :) Synd bara att valnötterna från ICA var härskna!!!!!!!!!!!!!
Maten jag gjort får ni tyvärr inte se. För den ser inte aptitlig ut.  Men godare än härsken kaka är den.

Anastasia har börjat dagis igen. Pedagogerna berättade att hon börjat prata med dom också nu. Det gjorde mig glad, för innan har hon varit knäpptyst och inte gett ifrån sig ett ljud.
Jag var orolig för att hon skulle vara ledsen på morgonen när vi lämnade henne. Men det var hon inte och när vi skulle hämta henne på eftermiddagen så var hon jätteglad och visade oss att hon lärt sig klättra upp i den högsta rutschkanan och åka ner :) Min fina lilla tjej!!!
Michael tog två steg idag själv :)

hellö

Vad kul att NÅGON läser... Tack för det :) Nu fick man genast lite mera lust... Tänk vad två ord kan göra.. "jag läser" WOHOO tack ;)

Idag var jag på kurs. Det var roligt och informativt. Det enda negativa var att jag gav maken sovmorgon och glömde att äta frukost. Vips var klockan halv 11 och jag måste sticka. Min mage spelade sorgliga symfonier.
I pausen fick vi ta dricka från räddaren i nöden, en selecta maskin. Jag valde varm choklad, men hellre hade jag velat ta choco nånting med vitt gräddpulver i. Men jag råkade klicka på fel knapp. Mitt låga blodsockers fel. Sen bjöd kursledaren på havrekakor. Jag tog en halv och sen en halv till. Det var bara jag och en annan glupsk tjej som vågade sig på att ta en kaka. Fattar inte hur BARA två av 19 personer vågade ta sig en kaka.
Hursomhelst så föll jag för det blygsamma isiga snåla grupptrycket och tog ingen mer kaka. Hade jag varit ensam och inte haft diabetes så hade jag nog ätit hela skålen. Sån e ja. GLUPSK. MUHAHA

Per Morberg e cool. Men när han stoppar fingrar i bechamelsås och sedan slickar på dom och sedan stoppar in fingrarna i såsen igen och använder såsen som hårgele. Då blir jag lite konfunderad. För vi vet ju alla att enzymerna i saliven bryter ned bechamelsåsen och gör den vattnig igen. Gillar du vattnig bechamelsås Per? Eller är såsen så otrolig oemotståndlig att du måste smeta ut den över hela dig? Du e i alla fall himla cool. Och lite sexig också. Men säg inte till min man att jag sagt det. För då blir han nog lite avis på dig.

Åh Per, kom hit och laga bechamelsås åt mig!!

jag undrar...

Läser någon min blogg överhuvudtaget? Den som läser.. lämna gärna en kommentar här nere så jag kan räkna :D :D :D

4 veckor sedan?

Det var tydligen fyra veckor sedan jag skrev sist.
Så går det när man skaffar jobb. Man hinner inte med någonting. Men ingen klagan här inte, äntligen kan jag köpa den där lampan jag trånat efter så länge... Eller kan jag?! Hm... Hursomhelst är det jättekul att jobba! Trodde inte det skulle kännas så bra att arbeta igen.

Här är diverse bilder från de senaste fyra veckorna..

Så går det när man låter en 2,5 åring springa in i vardagsrummet med två ostskivor. Jag antar att hon tyckte programmet var för "Cheesy"


Denna bild kallar jag; "en annan sorts korv" och så går det när man låter en 2,5 åring springa in på toa med en banan. Hon har en tendens att "go bananas" de få sekunder man inte hinner ifatt henne i tid.


Anastasia och pappsen äter hallon och Michael tar det lugnt :)


Anastasia bjuder Michael på hallon, sen leker dom :)

Sen kryper Michael iväg


Anastasia tycker att den här lekstugan är RENA LEKSTUGAN :P





Denna bild tog Anastasia. Ville bara dela med mig av den. Finns fler om någon är intresserad av dessa konstverk. Kan även bidra med en och annan målning/ritning.

=)
GLAD SOMMAR WOHOOOOOOOOOOOOO

RSS 2.0